Hobbi chili termesztés 2019

A 2019.01.26-án kezdtem el a szezont

Már nem az első évem, a harmadik. Az előző évek során szereztem némi tapasztalatot főleg a Facebookon megtalálható kapszaicin függők csoportból kaptam hasznos információkat a chili paprika termesztéssel kapcsolatban. Sok érdekes írás, tapasztalat csere, jó tanács kapható a a csoportban. Sok profi chili paprika termelő, paprika termesztéshez értő, tapasztalt gazda van a csoportban, aki önzetlenül segítenek, ha lajikusként kérdezel. Én sok hasznos információt szedtem össze és haszáltam fel a saját chili paprika termesztési projektemben.

A chili paprika szeretetem sok évre nyúlik vissza. Nagyon szeretem a csípős ételeket, bár nem szeretem túltolni a csípősséget, az extrém csípősség nem a világom, fogyasztható erősséggel szeretem az ételeket chilizni. Ez mindenkinél más. Lehet az én visszafogott csípősség kedvelésem egyeseknek ehetetlen lángoló csípősségnek tűnik 🙂 , a legmenőbb chili fogyasztóknak meg sem kottyan.

Azért meg kell mondjam minden chili paprikámat megkóstolom és rendszeresen fogyasztom, ezért csinálom az egészet. Imádom a kis paprikákat enni, nézegetni, nevelgetni. a szokszínűségük a rengeteg forma elgyönyörködtet.

Első lépések a nagy szüret felé

A szezont mindíg a magok beszerzésével nyitom meg. Már novemberben el kezdem nézegetni a lehetőségek. Megkell valljam az első évben több helyről vásároltam össze a chili magokat, de ma már csak egy helyről vásárolok.

Ebban az évben néhány fajtát vettem: Jalapeno, 7pod, Moruga Scorpio, Carolina Reaper, Habanero Maya, Habanero Seasoning, Habanero Choclete.

Január 20-án kerültek a kis magok a keltetőkben. Ebben az évben is Kekilla tőzegbe tettem el őket.

kép ide….

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük